%|%%|% %|%%|%

over elreka

Optimale oppervlakte behandeling

Een gedegen oppervlaktebehandeling is essentieel voor een perfect, duurzaam eindresultaat. Door veel aandacht te besteden aan het verzinken, coaten en/of anodiseren van onze producten, geven we de levensduur van onze hekwerken en poorten een flinke impuls.

Thermisch verzinken

Het te verzinken staal ondergaat eerst een voorbehandeling, waarbij de alle vuil- olie- en vetresten weghalen. Daarnaast wordt het staal gebeitst om roest en walshuid te verwijderen, waarna de fluxoplossing de verbinding van het zink met het staal tijdens het verzinkproces bevordert. Na het drogen komen de hekwerkonderdelen in een zinkbad van ca. 450 graden. Hierin verbindt het vloeibare zink zich met het staal en vormt het drie legeringslagen. Het grote voordeel van dit verzinkproces is dat de zinklaag slijtvast en goed bestand is tegen mechanische belastingen. Bovendien treedt er geen onderroestvorming op. Als de zinklaag beschadigd raakt, zal er op het staaloppervlak vrijwel geen uitbreiding van de roestvorming optreden, dankzij de kathodische werking van de zinklaag.

Delta verzinken

Elreka Hekwerken laat al het sierhekwek en poorten Delta verzinken, tenzij er geen topcoating op komt. Daardoor ontstaat een gladder en mooier hekwerk dan bij thermisch verzinken. Het verschil tussen beide verzinkmethodes zit in een andere voorbehandelingsmethode en de temperatuur van het zinkbad. De laatste laag bestaat uit een zink-/ijzerlegering en zorgt voor een betere hechting met de poedercoating.

Poedercoaten

Voordat het poeder wordt aangebracht, wordt het hek chemisch gereinigd en krijgt het een actieve corrosiewerende conversielaag. Daarna brengen ze via een elektrostatische weg poeder aan een wordt het hekwerk gemoffeld. De coating bestaat in de eerste plaats uit een beschermende epoxylaag. Om de weerbestendigheid en slagvastheid te verhogen en de glansgraad te behouden, brengen we vervolgens een polyester toplaag aan. Zo blijft uw hekwerk gegarandeerd jarenlang in perfecte conditie. De hekken kunnen in alle denkbare (RAL-)kleuren worden uitgevoerd. En wilt u een eigen projectkleur laten ontwikkelen? Ook dat is mogelijk. Natuurlijk beschikken ze ook over speciale poeders voor specifieke situaties en kunnen we onze producten voorzien van een tweelaagse coating met een minimale gemiddelde laagdikte van 120 micron (bijvoorbeeld voor toepassing in kustgebieden).

Anodiseren

De aluminium hekken en poorten kunnen ook voorzien worden van een anodiseerlaag. Anodiseren betekent dat er via elektrochemie een beschermlaag wordt aangebracht. Het aluminium krijgt daardoor een metaaleigen, slijtvaste deklaag die uitstekend weerstand biedt tegen corrosie. De anodiseerlaag kan in dikte variëren van 5 tot 25 micrometer. Bovendien zijn er verschillende kleuren voor deze toplaag mogelijk.

Solide hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van Locinox is de perfecte afwerking voor de poorten van Elreka Hekwerken. Deze sloten zijn perfect afgestemd op de omstandigheden die een poort moet doorstaan. Dankzij de hoge bedrijfszekerheid heeft u na de montage van het hekwerk nergens meer omkijken naar. Het beslag is ontworpen om de veiligheid van de omheining te vergroten en vandalisme tegen te gaan.